torstai 18. kesäkuuta 2015

21. Sajandi Kodu (2015)

Legendaarisen J.M.K.E.:n basisti Lembit Krull perusti vuonna 1996 oman yhtyeensä, joka kulkee nimellä Hot Kommunist. Äkkiväärän jazzpunkin uusi lupaus äänitti debyyttilevynsä jo vuonna 2001, mutta epäonnisten tapahtumien seurauksena äänitys tuhoutui täysin. Tästä masentuneena bändi laittoi pillit pussiin, mutta nokkamies Krull aktivoi porukan taas 2010-luvulla. 21. Sajandi Kodu (21. vuosisadan koti) -levy äänitettiin uudestaan noin 14 vuotta myöhemmin ja julkaistiin vuoden 2015 helmikuussa. 

Hot Kommunistin ensimmäinen levy on omasta mielestäni energisin ja riemastuttavin äänite vähään aikaan. Tyylillisesti bändi tuntuu tallaavan NoMeansNon viitoittamaa tietä kikkailevalla punkillaan. Jos kotimaisia vertailukohtia täytyy etsiä, niin ensimmäisenä mieleen tulee jonkinlainen Deep Turtlen ja Radiopuhelimien epäpyhä risteytys.

Ärhäkän soiton kruunaa mainio kansitaide, jota on mukava tutkailla levyn soidessa. Kollaasimainen maailmanlopun maisema muistuttaa Hieronymus Boschin maalauksia sekä Slayerin ja Napalm Deathin vanhoja kansikuvia. 

Nyt on otollinen aika myös suomalaisille ottaa bändi haltuun, sillä Hot Kommunist on tulossa lähikuukausina soittamaan useammankin keikan Suomeen.

8.8. (Sauvo, private gig) Loivan maan yö, Bar Edgar, Loimaa (FIN)
9.8. Faces –festival, Raseborg (FIN)
17.9. (+Pohjoinen) Helatorstai –klubi, Henry’s Pub, Helsinki (FIN)
19.9. (+Matti Kallio-Acoustic) Motör Pub, Lahti (FIN)
23.10. (+Häzling Kollektiv & Overdrive) Night Club Shake, Kirkkonummi (FIN)





21. Sajandi Kodun voi kuunnella kokonaisuudessaan Soundcloudissa ja tilata esim. Levykauppa Äxästä. Lisätietoja löytyy bändin Facebook-profiilista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti